W dniach 11-12 października 2013 członkowie Polskiego Klubu Ekologicznego brali udział w Targach NATURA FOOD na zaproszenie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Miejscem zbiórki były Katowice i stamtąd udaliśmy się do Łodzi. Mieliśmy okazję uczestniczyć w konferencji nt. przyszłości polskiego rolnictwa w nowym okresie programowania 2014-20, wieczorem w uroczystej kolacji, gdzie była okazja do integracji.
W dniu następnym zwiedzaliśmy tereny wystawowe, a także wydaliśmy sporo pieniędzy na zakup dobrej ekologicznej żywności. W tym roku na Targach w Łodzi współorganizatorem byli Węgrzy i dzięki temu można było zaopatrzyć się we wspaniałe salami, wino Tokaj i autentyczne powidła śliwkowe. Targi NATURA FOOD to również żywność regionalna, zarówno polska i węgierska. Wszystkie produkty były certyfikowane i posiadały znak unijny, ekologiczny, bądź regionalny. Obecnie są to największe targi tego typu w Polsce. W wyjeździe udział brali członkowie PKE z Okręgu Górnośląskiego i Małopolskiego, a także rolnicy ekologiczni, którzy od lat współpracują z PKE przy organizacji Kiermaszów Żywności Ekologicznej zarówno w Gliwicach jak i w Tychach.